Droogschema met droogtijden van producten*
Hieronder kun je de droogtijden terugvinden van de meest gangbare producten om zelf te drogen voor de hond en kat.
*Let op: de droogtijden zijn een indicatie op basis van gedeelde ervaringen. Factoren zoals de buitentemperatuur en de plaats van de droger kunnen de droogtijden beinvloeden. Controleer daarom altijd goed of alles door en door droog is. Liever iets langer in de droger dan te kort!
Wil jij graag het schema aanvullen met jouw eigen ervaring om zo een duidelijk overzicht van alle drooggegevens te krijgen? Plaats jouw eigen ervaringen in dit bericht of mail naar info@florisvlees.nl
Jouw drooggegevens zullen dan in het schema worden opgenomen.
Product: | Droogtijd: | Type droger: | Aantal graden: | Overige: |
Konijnenoren met haar | – 24 uur .- 36 uur |
– Clatronic DR 2751
– Hendi 10 |
– Niet instelbaar
– 70 graden |
|
Kalkoen dijenvlees | 24 uur | – | 70 graden | Gesneden in reepjes |
Eendenfilet | ||||
Eendennekken | 78 uur | Hendi | 70 graden | |
Eendenvoetjes | 72 uur | Hendi | 50 graden | Dikke stukken insnijden |
Fazantenvlees | 24 uur | – | 70 graden | |
Ganzenvlees | 16 uur | Bielmeier | 70 graden | In repen/ trainer formaat |
Garnalen | ||||
Haring | ||||
Kabeljauwhuiden | – 16 uur | – Hendi 10 | 70 graden | |
Kip dijenvlees | 24 uur | – | 70 graden | |
Kipafsnijsel | ||||
Kippenhartjes | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippenmaagjes | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippenlevers | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippennekken | 48 uur 48 uur |
Hendi Bielmeier |
70 graden 70 graden |
|
Kippenvoetjes | – 72 uur | – Hendi 10 | 50 graden | Insnijden zodat het beter droogt |
Lama / Guanaco vlees | 16 uur | Bielmeier | 70 graden | In repen/ trainer formaat |
Lamslong | 16 uur 18 uur 24 uur |
Bielmeier – – |
70 graden 70 graden 70 graden |
Reepjes van 1 cm Dunne plakjes Dikkere stukken |
Lamsluchtpijp met vlees | ||||
Lamspens | ||||
Mosselen | ||||
Runderlever | 72 uur | Hendi | 70 graden | |
Runderhart | 24 uur | – | 70 graden | Klein gesneden in trainer formaat |
Runderlippen | ||||
Runderlong | 16 uur 18 uur 24 uur |
Bielmeier – – |
70 graden 70 graden 70 graden |
Reepjes van 1 cm Dunne plakjes Dikkere stukken |
Runderluchtpijp | ||||
Hertenhart | 24 uur | – | 70 graden | Vet verwijderd en in blokjes (trainers) gesneden. Van 4 kilo vers, 600 gram gedroogde trainers gemaakt. |
Hertensnippers | 48 uur | – | 70 graden | |
Sardines | ||||
Spiering | ||||
Sprot | 72 uur | Hendi | 70 graden | |
Runderoren | 80 uur | – | 70 graden | Pit insnijden |
Herten geelhaar | 72 uur 80 uur |
Hendi – |
70 graden 70 graden |
|
Geelhaar rund | >72 uur
48 uur |
–
Bielmeier |
70 graden
70 graden |
Vet zoveel mogelijk eraf halen, gaatjes in het geelhaar prikken. In reepjes gesneden, al het vet eraf. |
Paardenvlees | 12 uur | 70 graden | Dun gesneden plakjes | |
Bullepees | 72 uur | Bielmeier | 70 graden |
Opmerkingen (11)
Herten hart. 4 kilo. Na verwijderen vet. Kleine blokjes gesneden. 70 graden 24 uur. Eindresultaat 600 gram prachtige trainers.
Leuk om te horen! Ik zet de gegevens in het schema đ
Er staat hier kippennekken drogen bij 70 graden. Ga je dan niet het risico lopen dat het bot gaat splinteren?
Herten snippers 70 graden 48 uur
Herten geelhaar 70 graden 80 uur
Bedankt, ik heb de gegevens toegevoegd in het schema! đ
Paardenvlees dunne plakjes 12 uur op 70 graden en 8 uur op 50 graden
Bedankt, ik ga de gegevens toevoegen in het schema đ
Geelhaar rund wat een prachtig mooi stuk vlees! Nooit gedacht dat mijn hart sneller kon kloppen van een stuk vlees voor de hond. Het ziet er heel vettig uit en dat is het ook wel, maar dan meer van binnen, niet vette stukken die je niet kan drogen. In het begin heb ik ze op matjes gelegd omdat anders Het vet van het ene op het andere gaat lopen lekken. Ik had er namelijk ook een paar kilo Herten geelhaar in. In totaal 10 kilo Dan is het de moeite als je droger daar 3 dagen voor aanstaat. Na een uurtje of 20 is het meeste vet wel al weg toen heb ik ze er allemaal uitgehaald met een speciaal daarvoor gekochte doek heb ik het laatste vet weggedept. En toen weer terug erin zo op het rooster zodat alle warmte en lucht overal door heen kan. Na ongeveer weer 20 uur heb ik de rekjes eruit gehaald weer even naar het vlees gekeken. De rund geelhaar leken wel scholletjes en rook echt lekker! weer wat vet gedept waar nog wat vet zat, de grotere stukken bij elkaar gelegd want ondertussen is er natuurlijk het ÊÊn en ander gekrompen. Dus kan je gaan schuiven kleine stukjes bij elkaar, onderin de droger grotere naar boven… en er een paar stukjes uit gehaald voor mijn Franse Bull. Ze vindt zo’n hard botje lekker om op te kauwen, maar dit zachtere is natuurlijk een traktatie!. Wat plek over en er luchtpijp bij gelegd, 2 rekken runder luchtpijp. Zo heb ik ze gewoon laten liggen en na ongeveer 64 uur waren ze bij mij klaar. Ik moet wel zeggen mijn droger kan op 80 graden en op heel veel uren dat dit soort vlees moet scheelt dat een aantal uren Dus ik snap ook dat er hier zo’n 72 uur voor staat . En wat ook scheelt is het vet tussendoor weghaald, maar dat is mijn ervaring vorige keer heb ik dat niet gedaan en toen had ik het idee dat het wel wat langer duurde. Jammer dat ik geen foto kan posten… mooi stukje gedroogd vlees maar ik zal hem naar je toe mailen!. Remco Ik wil je ook nog even mijn complimenten geven… Wat een prachtig mooi vlees jij steeds hebt!
Goedemorgen Wilma, bedankt voor uw leuke reactie en wat fijn om te horen! Sula zal enorm aan het genieten zijn van de zelf gedroogde snackjes!
Ik droog konijnenoren 36 uur op 70 graden in mijn hendi 10
Kabeljauwhuid op 70 graden 16 uur
Kippenpoten op 50 graden 72 uur (even insnijden, dan droogt het beter.
Bedankt voor je reactie, ik ga de drooggegevens invoeren in het schema đ