Rauwe voeders bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën normaal gesproken niet ziekmakend. Voor mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden.
Het is daarom belangrijk om op de juiste manier met rauw voer om te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan de rauwe kip die u voor uw eigen maaltijd bereidt. Ook dit vlees kan schadelijke bacteriën bevatten en daarom wordt er zorgvuldig en hygiënisch mee omgegaan.
Er zijn een aantal voorschriften opgesteld die van belang zijn bij het hanteren en voeren van rauw voer aan uw hond of kat. Hieronder staat een handige lijst met tips om op een hygiënische manier vers vlees te voeren aan de hond of kat. Voor meer informatie, zie ook de website: https://www.feed-raw-right.eu
– Was altijd goed je handen, zowel vooraf als achteraf of gebruik plastic handschoentjes (niet hergebruiken)
– Gebruik een aparte snijplank met mes die alleen bedoelt is voor het bereiden van de maaltijden voor de hond of kat
– Spoel de voerbak, de snijplank en het mes altijd goed af
– Laat het vlees niet te lang staan als de hond of kat de maaltijd niet (volledig) opeet. Haal het na 30 minuten weg
– Bewaar de producten altijd in de diepvries bij minimaal -18 graden in een afgesloten verpakking
– Ontdooi het product in een afgesloten bak in de koelkast.
– Na het ontdooien kan het product 2 dagen in de koelkast bewaard worden.
Wanneer een verpakking te veel is voor 2 dagen in uw koelkast, verdeel het pakket dan in meerdere porties wanneer het product nog bevroren is.