Terug naar Berichten
Eendenvoetjes in droger - Floris Vlees

Droogschema met droogtijden van producten*

Hieronder kun je de droogtijden terugvinden van de meest gangbare producten om zelf te drogen voor de hond en kat.

*Let op: de droogtijden zijn een indicatie op basis van gedeelde ervaringen. Factoren zoals de buitentemperatuur en de plaats van de droger kunnen de droogtijden beinvloeden. Controleer daarom altijd goed of alles door en door droog is. Liever iets langer in de droger dan te kort!

Wil jij graag het schema aanvullen met jouw eigen ervaring om zo een duidelijk overzicht van alle drooggegevens te krijgen? Plaats jouw eigen ervaringen in dit bericht of mail naar info@florisvlees.nl
Jouw drooggegevens zullen dan in het schema worden opgenomen.

Product: Droogtijd: Type droger: Aantal graden: Overige:
Konijnenoren met haar – 24 uur
.- 36 uur
– Clatronic DR 2751

– Hendi 10

– Niet instelbaar

– 70 graden

Kalkoen dijenvlees 24 uur 70 graden Gesneden in reepjes
Eendenfilet
Eendennekken 78 uur Hendi 70 graden
Eendenvoetjes 72 uur Hendi 50 graden Dikke stukken insnijden
Fazantenvlees 24 uur 70 graden
Ganzenvlees 16 uur Bielmeier 70 graden In repen/ trainer formaat
Garnalen
Haring
Kabeljauwhuiden – 16 uur – Hendi 10 70 graden
Kip dijenvlees 24 uur 70 graden
Kipafsnijsel
Kippenhartjes 24 uur Hendi 70 graden
Kippenmaagjes 24 uur Hendi 70 graden
Kippenlevers 24 uur Hendi 70 graden
Kippennekken 48 uur
48 uur
Hendi
Bielmeier
70 graden
70 graden
Kippenvoetjes – 72 uur – Hendi 10 50 graden Insnijden zodat het beter droogt
Lama / Guanaco vlees 16 uur Bielmeier 70 graden In repen/ trainer formaat
Lamslong 16 uur
18 uur
24 uur
Bielmeier

70 graden
70 graden
70 graden
Reepjes van 1 cm
Dunne plakjes
Dikkere stukken
Lamsluchtpijp met vlees
Lamspens
Mosselen
Runderlever 72 uur Hendi 70 graden
Runderhart 24 uur 70 graden Klein gesneden in trainer formaat
Runderlippen
Runderlong 16 uur
18 uur
24 uur
Bielmeier

70 graden
70 graden
70 graden
Reepjes van 1 cm
Dunne plakjes
Dikkere stukken
Runderluchtpijp
Hertenhart 24 uur 70 graden Vet verwijderd en in blokjes (trainers) gesneden. Van 4 kilo vers, 600 gram gedroogde trainers gemaakt.
Hertensnippers 48 uur 70 graden
Sardines
Spiering
Sprot 72 uur Hendi 70 graden
Runderoren 80 uur 70 graden Pit insnijden
Herten geelhaar 72 uur
80 uur
Hendi
70 graden
70 graden
Geelhaar rund >72 uur

48 uur

Bielmeier

70 graden

70 graden

Vet zoveel mogelijk eraf halen, gaatjes in het geelhaar prikken.
In reepjes gesneden, al het vet eraf.
Paardenvlees 12 uur 70 graden Dun gesneden plakjes
Bullepees 72 uur Bielmeier 70 graden

 

Opmerkingen (11)

  • rienekebruinenberg

    Herten hart. 4 kilo. Na verwijderen vet. Kleine blokjes gesneden. 70 graden 24 uur. Eindresultaat 600 gram prachtige trainers.

    9 november 2020 op 14:44
    • Remco

      Leuk om te horen! Ik zet de gegevens in het schema 🙂

      9 november 2020 op 17:00
  • Arjan Wanrooy

    Er staat hier kippennekken drogen bij 70 graden. Ga je dan niet het risico lopen dat het bot gaat splinteren?

    8 november 2020 op 10:25
  • rienekebruinenberg

    Herten snippers 70 graden 48 uur
    Herten geelhaar 70 graden 80 uur

    7 november 2020 op 15:55
    • Remco

      Bedankt, ik heb de gegevens toegevoegd in het schema! 🙂

      8 november 2020 op 08:11
  • Joke Kramer

    Paardenvlees dunne plakjes 12 uur op 70 graden en 8 uur op 50 graden

    24 oktober 2020 op 09:11
    • Remco

      Bedankt, ik ga de gegevens toevoegen in het schema 🙂

      25 oktober 2020 op 08:10
      • hardenbolwilma

        Geelhaar rund wat een prachtig mooi stuk vlees! Nooit gedacht dat mijn hart sneller kon kloppen van een stuk vlees voor de hond. Het ziet er heel vettig uit en dat is het ook wel, maar dan meer van binnen, niet vette stukken die je niet kan drogen. In het begin heb ik ze op matjes gelegd omdat anders Het vet van het ene op het andere gaat lopen lekken. Ik had er namelijk ook een paar kilo Herten geelhaar in. In totaal 10 kilo Dan is het de moeite als je droger daar 3 dagen voor aanstaat. Na een uurtje of 20 is het meeste vet wel al weg toen heb ik ze er allemaal uitgehaald met een speciaal daarvoor gekochte doek heb ik het laatste vet weggedept. En toen weer terug erin zo op het rooster zodat alle warmte en lucht overal door heen kan. Na ongeveer weer 20 uur heb ik de rekjes eruit gehaald weer even naar het vlees gekeken. De rund geelhaar leken wel scholletjes en rook echt lekker! weer wat vet gedept waar nog wat vet zat, de grotere stukken bij elkaar gelegd want ondertussen is er natuurlijk het ÊÊn en ander gekrompen. Dus kan je gaan schuiven kleine stukjes bij elkaar, onderin de droger grotere naar boven… en er een paar stukjes uit gehaald voor mijn Franse Bull. Ze vindt zo’n hard botje lekker om op te kauwen, maar dit zachtere is natuurlijk een traktatie!. Wat plek over en er luchtpijp bij gelegd, 2 rekken runder luchtpijp. Zo heb ik ze gewoon laten liggen en na ongeveer 64 uur waren ze bij mij klaar. Ik moet wel zeggen mijn droger kan op 80 graden en op heel veel uren dat dit soort vlees moet scheelt dat een aantal uren Dus ik snap ook dat er hier zo’n 72 uur voor staat . En wat ook scheelt is het vet tussendoor weghaald, maar dat is mijn ervaring vorige keer heb ik dat niet gedaan en toen had ik het idee dat het wel wat langer duurde. Jammer dat ik geen foto kan posten… mooi stukje gedroogd vlees maar ik zal hem naar je toe mailen!. Remco Ik wil je ook nog even mijn complimenten geven… Wat een prachtig mooi vlees jij steeds hebt!

        14 maart 2022 op 07:37
        • Remco

          Goedemorgen Wilma, bedankt voor uw leuke reactie en wat fijn om te horen! Sula zal enorm aan het genieten zijn van de zelf gedroogde snackjes!

          15 maart 2022 op 10:22
  • Jill van Coolwijk

    Ik droog konijnenoren 36 uur op 70 graden in mijn hendi 10

    Kabeljauwhuid op 70 graden 16 uur

    Kippenpoten op 50 graden 72 uur (even insnijden, dan droogt het beter.

    11 oktober 2020 op 10:16
    • Remco

      Bedankt voor je reactie, ik ga de drooggegevens invoeren in het schema 🙂

      12 oktober 2020 op 05:14

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten