Droogschema met droogtijden van producten*
Hieronder kun je de droogtijden terugvinden van de meest gangbare producten om zelf te drogen voor de hond en kat.
*Let op: de droogtijden zijn een indicatie op basis van gedeelde ervaringen. Factoren zoals de buitentemperatuur en de plaats van de droger kunnen de droogtijden beinvloeden. Controleer daarom altijd goed of alles door en door droog is. Liever iets langer in de droger dan te kort!
Wil jij graag het schema aanvullen met jouw eigen ervaring om zo een duidelijk overzicht van alle drooggegevens te krijgen? Plaats jouw eigen ervaringen in dit bericht of mail naar info@florisvlees.nl
Jouw drooggegevens zullen dan in het schema worden opgenomen.
Product: | Droogtijd: | Type droger: | Aantal graden: | Overige: |
Konijnenoren met haar | – 24 uur .- 36 uur |
– Clatronic DR 2751
– Hendi 10 |
– Niet instelbaar
– 70 graden |
|
Kalkoen dijenvlees | 24 uur | – | 70 graden | Gesneden in reepjes |
Eendenfilet | ||||
Eendennekken | 78 uur | Hendi | 70 graden | |
Eendenvoetjes | 72 uur | Hendi | 50 graden | Dikke stukken insnijden |
Fazantenvlees | 24 uur | – | 70 graden | |
Ganzenvlees | 16 uur | Bielmeier | 70 graden | In repen/ trainer formaat |
Garnalen | ||||
Haring | ||||
Kabeljauwhuiden | – 16 uur | – Hendi 10 | 70 graden | |
Kip dijenvlees | 24 uur | – | 70 graden | |
Kipafsnijsel | ||||
Kippenhartjes | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippenmaagjes | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippenlevers | 24 uur | Hendi | 70 graden | |
Kippennekken | 48 uur 48 uur |
Hendi Bielmeier |
70 graden 70 graden |
|
Kippenvoetjes | – 72 uur | – Hendi 10 | 50 graden | Insnijden zodat het beter droogt |
Lama / Guanaco vlees | 16 uur | Bielmeier | 70 graden | In repen/ trainer formaat |
Lamslong | 16 uur 18 uur 24 uur |
Bielmeier – – |
70 graden 70 graden 70 graden |
Reepjes van 1 cm Dunne plakjes Dikkere stukken |
Lamsluchtpijp met vlees | ||||
Lamspens | ||||
Mosselen | ||||
Runderlever | 72 uur | Hendi | 70 graden | |
Runderhart | 24 uur | – | 70 graden | Klein gesneden in trainer formaat |
Runderlippen | ||||
Runderlong | 16 uur 18 uur 24 uur |
Bielmeier – – |
70 graden 70 graden 70 graden |
Reepjes van 1 cm Dunne plakjes Dikkere stukken |
Runderluchtpijp | ||||
Hertenhart | 24 uur | – | 70 graden | Vet verwijderd en in blokjes (trainers) gesneden. Van 4 kilo vers, 600 gram gedroogde trainers gemaakt. |
Hertensnippers | 48 uur | – | 70 graden | |
Sardines | ||||
Spiering | ||||
Sprot | 72 uur | Hendi | 70 graden | |
Runderoren | 80 uur | – | 70 graden | Pit insnijden |
Herten geelhaar | 72 uur 80 uur |
Hendi – |
70 graden 70 graden |
|
Geelhaar rund | >72 uur
48 uur |
–
Bielmeier |
70 graden
70 graden |
Vet zoveel mogelijk eraf halen, gaatjes in het geelhaar prikken. In reepjes gesneden, al het vet eraf. |
Paardenvlees | 12 uur | 70 graden | Dun gesneden plakjes | |
Bullepees | 72 uur | Bielmeier | 70 graden |
Comments (9)
Herten hart. 4 kilo. Na verwijderen vet. Kleine blokjes gesneden. 70 graden 24 uur. Eindresultaat 600 gram prachtige trainers.
Leuk om te horen! Ik zet de gegevens in het schema 🙂
Er staat hier kippennekken drogen bij 70 graden. Ga je dan niet het risico lopen dat het bot gaat splinteren?
Herten snippers 70 graden 48 uur
Herten geelhaar 70 graden 80 uur
Bedankt, ik heb de gegevens toegevoegd in het schema! 🙂
Paardenvlees dunne plakjes 12 uur op 70 graden en 8 uur op 50 graden
Bedankt, ik ga de gegevens toevoegen in het schema 🙂
Ik droog konijnenoren 36 uur op 70 graden in mijn hendi 10
Kabeljauwhuid op 70 graden 16 uur
Kippenpoten op 50 graden 72 uur (even insnijden, dan droogt het beter.
Bedankt voor je reactie, ik ga de drooggegevens invoeren in het schema 🙂