Terug naar Berichten

Hoeveel vlees geef ik mijn hond of kat?

Hoeveelheid vlees voor de hond

De hoeveelheid vlees die je geeft aan je hond is afhankelijk van enkele factoren die per hond kunnen verschillen. Heb je bijvoorbeeld een hond die heel actief is of waar veel mee gelopen en getraind wordt, of juist een hond die erg rustig is en na één plasje het liefst weer omkeert naar huis? Een andere factor die meespeelt is de leeftijd van de hond. 

Op deze factoren kun je heel makkelijk inspelen door ietsje meer of minder dan de basishoeveelheid te geven. 

De basis

Volwassen hond (vanaf 10-12 maanden)

Als basis mag je aan een volwassen hond (vanaf ongeveer 10-12 maanden) 2% van het lichaamsgewicht van de hond voeren.

Puppy

Een puppy mag dagelijks gemiddeld 4% van het lichaamsgewicht aan vlees gevoerd worden. Vanaf ongeveer 10 maanden kun je in stapjes gaan afbouwen naar een dagelijkse hoeveelheid van 2%.

Voorbeeld: 

Jouw volwassen hond weegt 25 kilo. 2% hiervan is 500 gram. Deze 500 gram mag je dagelijks aan vers vlees voeren. Dit kun je bijvoorbeeld verspreiden over 2 maaltijden van 250 gram per maaltijd per dag.

Denk je dat jouw actieve hond wel iets meer kan gebruiken? Dan kun je de hoeveelheid vlees hierop aanpassen door ietsje meer te geven. Doe dit in kleine stapjes. Is de hond niet zo actief en denk je dat de hond met ietsje minder vlees ook toe kan óf wordt de hond iets te zwaar? Dan kun je de hoeveelheid vlees op een dag ietsje verkleinen.

Houd altijd het streefgewicht van de hond in de gaten en voorkom dat de hond te zwaar wordt. 

Hoeveelheid vlees voor de kat

Ook bij katten geldt dat de dagelijkse hoeveelheid vlees afhankelijk is van enkele factoren zoals bijvoorbeeld de leeftijd en de activiteit. De hoeveelheid vlees per dag kan daarom per kat ietsje verschillen.

Kitten

Gemiddeld 8-10% van het lichaamsgewicht per dag.

Volwassen kat

3-4% van het lichaamsgewicht per dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten