Terug naar Berichten

Het bereiden van een BARF maaltijd

BARF vlees hondenvoeding - Floris Vlees

 

 

 

 

 

 

 

 

BARF staat voor Bones And Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food en komt neer op het zelf samenstellen van de maaltijd voor jouw hond en kat.

Een BARF maaltijd bestaat veelal uit spiervlees, orgaanvlees en vleesbot met eventuele aanvullingen zoals groenten, eieren en supplementen in de juiste verhoudingen.

In het vorige blog bericht hebben we behandeld waaruit de BARF maaltijd bestaat, zoals bijvoorbeeld de juiste verhoudingen aan de hand van een handig voorbeeld. Zie hiervoor de onderstaande pagina voor meer informatie:

– Het zelf samenstellen van de maaltijd –

Benodigdheden voor het bereiden van een BARF maaltijd:

  • Vriezer voor de opslag van de barf producten
  • Diepvries zakjes of bakjes om de gewenste porties in te bewaren
  • Plastic handschoentjes 
  • Weegschaal
  • Vleesmes
  • Schone werkplek met voldoende ruimte

Yes, de BARF producten zijn binnen! En nu?

Bij Floris Vlees worden alle producten altijd diepgevroren bezorgd. Om een BARF maaltijd te kunnen bereiden is het nodig om de gewenste producten eerst te ontdooien om ze vervolgens eenmalig in de juiste porties te snijden. 

Het ontdooien van de BARF producten doe je in een afgesloten bak in de koelkast. Als de hoeveelheid van deze producten te veel is om in twee dagen te voeren (omdat je bijvoorbeeld in één keer voor een aantal weken de maaltijden maakt), dan is het verstandig om de producten eerst licht te ontdooien (niet volledig!) en daarna met een scherp mes te portioneren in de gewenste hoeveelheden. Gebruik altijd plastic handschoentjes bij de bereiding van het vlees. De porties die niet binnen 2 dagen gebruikt worden kun je terug leggen in de vriezer.

Barf hond - Floris Vlees

Omdat het om de bereiding van vers vlees producten gaat is het noodzakelijk om een goede hygiene aan te houden. Voor tips over de hygiëne en omgang van rauw vlees voeding, zie de onderstaande pagina voor meer informatie:

Omgaan met vers vlees

Direct naar de pagina met BARF producten? Zie:

– BARF assortiment Floris Vlees –

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten