Terug naar Berichten

De overstap: van brokken naar vers vlees

Leuk! Je wilt graag gaan beginnen met het voeren van vlees. Hoe maak je dan de overstap van brokken naar vers vlees?

Het overstappen van brokken naar vers vlees kan heel eenvoudig. Je kunt in principe direct van de ene op de andere dag deze overstap maken. Houd er rekening mee dat er tijdens de overstap wel minimaal 8 uur tussen zit met het voeren van de laatste maaltijd brokken en de maaltijd van het vlees. Meng ook nooit brokken en vlees door elkaar. Brokken en vlees hebben namelijk een andere manier van verteren.

Met welk soort vlees begin ik?

Wil je graag KVV (Kant en klaar Vers Vlees) gaan voeren, dan kun je zelf een keuze maken uit een of meerdere KVV merken. Welk merk je kiest, kan van enkele factoren afhankelijk zijn. Hier kun je zelf op inspelen. Meer informatie over de verschillende KVV merken zijn te vinden in de blog over ”Welke KVV wil ik gaan voeren?”

Zie link:

https://florisvlees.nl/vers-vlees-voor-hond-en-kat-welke-kvv-wil-ik-gaan-voeren/

Na de overstap

Na de overstap van brokken op vers vlees kan het zijn dat de ontlasting een stuk dunner is (of zelfs diarree). Dit is een reactie op het voeren van het verse vlees. Deze reactie kan een aantal dagen aanhouden. De ontlasting zal vanzelf weer steviger worden naar mate je viervoeter gewend is geraakt aan vers vlees voeding. Omdat iedere hond anders reageert op de overstap, heeft niet iedere hond hier (even veel) last van.

Ontgiften

Na de overstap op vers vlees kunnen er tijdelijk enkele kleine veranderingen ontstaan. Het lichaam zal zich ontdoen van de afvalstoffen. Dit wordt ontgiften genoemd en kan zich tijdelijk uiten in bijvoorbeeld dunne ontlasting.

1x per dag brokken en 1x per dag vlees?
Wil je graag 1x per dag brokken blijven voeren en 1x per dag een vlees maaltijd? Dat kan, maar zorg dan wel dat er minimaal 8 uur verschil zit tussen beide maaltijden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten