Terug naar Berichten

Welke KVV wil ik gaan voeren?

Tegenwoordig is er een ruim aanbod van verschillende KVV merken. Maar waarom kies je voor een bepaald merk?

Het merk dat je graag wilt voeren kan van een aantal factoren afhangen. Het is daarbij belangrijk om te kijken waar de hond of kat het beste op reageert. Veel viervoeters vinden de meeste mixen en diersoorten allemaal heel erg lekker maar er zijn ook honden en katten die een duidelijke voorkeur hebben voor bepaalde diersoorten en/of mixen. Je komt er maar op 1 manier achter wat jouw viervoeter lekker vindt: door te proberen. 

Onderling zijn er tussen de KVV merken diverse verschillen te zien. Hieronder worden een aantal voorbeelden besproken waarop je je keuze voor een bepaald KVV merk misschien wat makkelijker kunt maken.

De verpakking.
Enkele KVV merken verpakken het vlees in bakjes (bijvoorbeeld Bandit diervoeding en Tammenga) en andere KVV merken verpakken het vlees in rollen.

De hoeveelheid.
Hoeveel vlees voer je dagelijks aan jouw viervoeter? Ook dit kan van invloed zijn bij de keuze van een KVV merk. Heb je minder dan 100 gram per dag nodig, dan is een kilo rol misschien niet het meest praktische om voor te kiezen. Daarom zijn er onderling ook verschillen in de hoeveelheid vlees per rol. Er zijn KVV merken die verschillende hoeveelheden aanbieden. Zo kan er een keuze gemaakt worden uit 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1000 gram, 1250 gram en 1500 gram. 

Biologisch of wild.
Ook hier is een ruime keuze in te maken. Merken als Darf en Bandit diervoeding gebruiken biologische producten voor hun vleesmixen. Ook kun je kijken naar wildmixen. Het vlees wat bij de wildmixen gebruikt wordt is afkomstig van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd zonder invloed van de mens.

De samenstelling.
Misschien ben je opzoek naar een bepaalde samenstelling of bepaalde diersoorten die je wilt voeren voor bijvoorbeeld een eliminatiedieet?

Enkelvoudig voeren of meerdere diersoorten per rol?
Ook de samenstelling kan van belang zijn. Er zijn diverse merken die enkelvoudige mixen aanbieden. Dit zijn mixen die 1 diersoort bevatten per rol. Door afwisseling met meerdere diersoorten (minimaal 4) kan een complete maaltijd samengesteld worden. Daarnaast is er de keuze om voor meerdere diersoorten per rol te kiezen.

De prijs.
Last but not least is de prijs. De KVV merken verschillen ook in prijs. Onderling kan dit ook verschillen per diersoort. Biologische mixen en wild mixen vallen over het algemeen in een hogere prijsklasse.

Uiteraard is het ook heel goed mogelijk om meerdere merken te combineren om op deze manier een gevarieerde voeding samen te stellen. 

Hopelijk heeft dit bericht de keuze iets makkelijker kunnen maken met de zoektocht naar jouw KVV merk(en). Heb je zelf aanvullingen of zijn er bepaalde criteria waar jij juist naar kijkt? Laat het ons weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar Berichten